Wednesday, December 14, 2011

Mama jongste slachtoffertje Luik Drama: "Was ik maar dood in plaats van mijn babyzoontje"

Gabriel was amper 17 maanden. Hij werd gisteren vermoord door een waanzinnige massamoordenaar in Luik. Het ventje kreeg een kogel in het hoofdje en kon niet meer gered worden. Zijn mama Olivia gaf een moedige getuigenis aan onze collega van La Dernière Heure: "Was ik maar dood in zijn plaats." Hartverscheurend.

La Dernière Heure had gisteren een gesprek met de 29-jarige mama in de gang van het ziekenhuis waar haar zoontje van 17 maanden op dat moment op intensieve zorgen vocht voor zijn leven. De baby haalde het niet. De dokters konden de kogel niet verwijderen aan de achterkant van het hoofdje, dicht bij de nek: te riskant. Ze kozen ervoor Gabriel op een natuurlijke manier te laten sterven, zonder pijn. Ze brachten het vreselijke nieuws aan de ouders: "Er is geen hoop meer."

En toch moeten de ouders verder, "voor onze drie dochtertjes", zei mama Olivia toen haar zoontje nog tussen leven en dood hing en papa Romuald waakte bij het babybedje. "Gabriel was ons laatste kleintje. Het jongetje naar wie we zo hadden verlangd".

Baby in mama's armen
Toen Gabriel geraakt werd bij de aanslag van Nordine Amrani aan de Place Saint-Lambert in het centrum van Luik, waren zijn beide ouders bij hem. Ze stonden bij de bushalte, omdat ze iets wilden gaan eten, samen wat tijd met het gezin doorbrengen. Mama Olivia had de kleine in haar armen toen het verschrikkelijke drama zich voltrok. "Zijn oogjes draaiden weg. Ik schreeuwde het uit, maar kon zelf niet zien dat hij achteraan zijn hoofdje gewond was. Een vrouw nam hem van mij over en bracht hem naar de ziekenwagen."

Diepe coma
Aanvankelijk dacht Olivia, die zelf met de bus naar het hospitaal werd gebracht, dat haar zoontje gered zou worden, maar de artsen kwamen al snel met het ondraaglijke nieuws dat Gabriel in een diepe coma lag en maar enkele uren meer te leven had. "Eerst zeiden ze 'nog tien uur' maar in de late namiddag werd dat 'nog maar een uur'. We hebben de familie dan op de hoogte gebracht. Iedereen is afscheid komen nemen. Was ik maar gestorven in de plaats van mijn zoon", aldus Olivia.

Gisteravond werd Gabriel gedoopt. Daar hielden zijn ouders aan, voordat hij zou sterven. Om 22:45 uur overleed de baby. (bron: hln.be)

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2