Wednesday, February 1, 2012

Voetbal is oorlog. Zeker 74 personen om het leven gekomen tijdens ongeregeldheden na een voetbalwedstrijd in Egypte. Veel mensen zijn omgekomen door verstikking en zware breuken

In de Egyptische havenstad Port Said zijn zeker 74 personen om het leven gekomen tijdens ongeregeldheden na een voetbalwedstrijd. Dat meldden artsen. Honderden anderen raakten gewond.

Supporters van het thuisteam, al-Masri, bestormden het veld na een 3-1 zege op Al-Ahly, een topteam uit Caïro. Ze vielen spelers en fans van al-Ahly aan. Daarbij werden onder meer stenen, flessen en vuurwerk gegooid.

De vijandelijkheden zetten zich ook buiten het stadion voort. Honderden mensen raakten gewond en er werd brand gesticht in het stadion. Onder de doden zouden zich ook veiligheidsmensen bevinden.

Zware breuken
"Veel mensen zijn omgekomen door verstikking en zware breuken", zegt dokter Hassan al-Isnawi, directeur van het ziekenhuis in Port Said. De spelers van al-Ahly werden naar verluidt samen met supporters opgesloten in hun kleedkamer.

Al-Masri en al-Ahly staan bekend als aartsrivalen. De afgelopen jaren kwam het vaker tot bloederige confrontaties tussen de supporters van beide ploegen.

Bijna tegelijkertijd werd de voetbalwedstrijd tussen Zamalek en Ismaili in Cairo stilgelegd, nadat er brand uit was gebroken in het stadion. Het vuur ontstond even nadat het nieuws over de doden in Port Said bekend raakte. Het is onduidelijk of de brand in het stadion in Caïro iets met de zware rellen in Port Said te maken heeft.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2