Sunday, January 29, 2012

Natuurlijk moet er iets aan de hypotheekrente aftrek gebeuren. Het is een oneerlijke belasting maatregel, hoe meer je verdient, hoe meer de aftrek is.

Natuurlijk moet er iets aan de hypotheekrente aftrek gebeuren 

Natuurlijk moet er iets aan de hypotheekrente aftrek gebeuren. Het is een oneerlijke belasting maatregel, hoe meer je verdient, hoe meer de aftrek is. Zelfs procentueel. En dat moet veranderen. Maar die verandering stuit op heel veel weerstand omdat de meeste mensen die daarover gaan, ZELF voordeel hebben bij een hoge hypotheekrente aftrek.
Er zal iets aan de hypotheekrente aftrek moeten gebeuren


Een andere reden is dat de private schuld een relatief grote omvang heeft en dat maakt Nederland kwetsbaar, zeker in een tijd waarin de huizenprijzen dalen en onzekerheden rond werk en inkomen toenemen. Dat zegt Gerritse van de AFM.

De hypotheekrenteaftrek draagt bij aan die hoge private schuld doordat de overheid het zo makkelijker en goedkoper maakt voor burgers om geld te lenen voor de aanschaf van een woning.
Afschaffing of beperking van de hypotheekrenteaftrek ligt echter zeer gevoelig, mede omdat alleen al erover praten de markt onrustig zou maken. Gerritse vindt dat het kabinet het taboe moet doorbreken. ,,Ik denk dat het een illusie is om te denken dat je bijdraagt aan rust door een probleem maar te verzwijgen'', zei hij. Het kabinet kan volgens hem beter duidelijkheid verschaffen.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2