Saturday, June 25, 2011

Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot de missie in Afghanistan - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede

Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen - van de Tweede Wereldoorlog tot de missie in Afghanistan - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. En dat is goed. Zeker voor de veteranen die ons land in de jaren '40- '45 hebben beschermd, hebben bevrijd en ons het luxe leven hebben geschonken wat we nu hebben. We leven in een vrij land waar we gelukkig geen Duits spreken. Waar we alles kunnen doen en zeggen wat we willen, binnen de grenzen van redelijkheid.

Veteranendag werd altijd een bijzondere dag mede omdat ZKH Prins Bernhard het defilé afnam. Inmiddels lijkt het traditie te worden dat Prins Willem-Alexander het defilé afneemt. En zo hoort het. Ook als hij koning zou worden moet hij dat gewoon blijven doen. Hiermee geeft Nederland een heel goed signaal naar de bevolking, naar de veteranen, maar ook naar de rest van de wereld. Een signaal dat aangeeft hoe belangrijk we vrijheid vinden.

Veteranen hebben iets goeds en iets bijzonders gedaan en deze inzet voor vrede en veiligheid verdient blijvend onze dank en ons grote respect. Met die woorden prees premier Mark Rutte zaterdag in de Ridderzaal veteranen tijdens een bijeenkomst in het kader van Veteranendag. Het evenement vindt sinds 2005 jaarlijks plaats.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2