Thursday, September 22, 2011

Marokkaanse taferelen in Rotterdam? Moeten mensen de iets verkeerds hebben gedaan publiekelijk aan de schandpaal? Dat is wat de Marokkaanse Aboutaleb voorstelt.

Marokkaanse taferelen in Rotterdam? Moeten mensen de iets verkeerds hebben gedaan publiekelijk aan de schandpaal? Dat is wat de Marokkaanse Aboutaleb voorstelt. Misschien dat dat in Marokko zo werkt, dat weet ik niet, maar ik denk dat het een prima manier is om mensen die dingen doen die absoluut niet door de beugel kunnen, te vinden of te straffen. Als je als hooligan zo staat voor jouw zaak, dan moet je je niet verschuilen als je moet voorkomen. Dan mag een foto met jouw kop ook gewoon op TV of door de hele stad hangen.

Ik denk dat Aboutaleb hier een prima voorstel doet!


Winkeliers hebben geen problemen met schermen voor hun deur waarop relschoppers te zien zijn die afgelopen zaterdag het Maasgebouw bij de Kuip bestormden. „Als dit het middel is om deze lieden op te pakken, dan vinden we dat niet erg. Ze hebben de naam van de stad Rotterdam te grabbel gegooid met hun actie. Niemand zal zich eraan storen dat ze straks levensgroot hier te zien zijn, als ze maar gepakt worden”, aldus directeur Guus van der Werff van de ondernemersfederatie Rotterdam City.

Overigens zien de ondernemers er zelf geen heil in om winkeldieven op een dergelijke manier publiekelijk te ’straffen’. „Daar zijn andere middelen voor. Blijkbaar hebben deze hooligans Aboutaleb zó getergd dat hij naar dit middel grijpt”, zo vermoedt Peter Muller van de ondernemers aan het Beursplein.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2