Sunday, August 7, 2011

Zwarte maandag gevreesd en helaas uitgekomen. Zwarte dinsdag in aantocht... De borden kleuren dieprood: De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vreesde dat de aandelenmarkten vandaag zware klappen gaan krijgen na de afwaardering van de Amerikaanse kredietwaardigheid.

Zwarte maandag gevreesd en helaas uitgekomen. Zwarte dinsdag in aantocht... De borden kleuren dieprood: De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vreesde dat de aandelenmarkten vandaag zware klappen gaan krijgen na de afwaardering van de Amerikaanse kredietwaardigheid. Dat stelt de VEB in een artikel dat op de website van de beleggersclub verscheen.

Maar door dit te melden zorgt de VEB waarschijnlijk wel voor een self fulfilling prophecy. Door deze melding, kunnen veel beleggers morgen kun aandelen gaan verkopen, waardoor de koersen vanzelf gaan dalen, en verder en verder!

Tegenvaller
'Afgelopen week waren beleggers het vertrouwen in de beurs helemaal kwijt en spuugden aandelen en masse uit, waardoor belangrijke beursindices zo maar 10 procent prijsgaven. Beleggers hapten naar adem en het weekend had voor rust moeten zorgen. Maar deze nieuwe tegenvaller zal psychologisch zijn uitwerking niet missen.'

Koersval
De VEB wijst op de koersval van ruim 5 procent op de beurs in Saudi-Arabië op zaterdag. De beleggersvereniging wil dat de autoriteiten wereldwijd snel optreden om de onrust te bezweren. 'Voor maandagnacht zullen beleidsmakers wereldwijd in actie moeten komen om onheil in achtereenvolgens Azië, Europa en de VS af te wenden. Maandag zullen de beurzen van start gaan in een nieuwe realiteit', aldus de VEB. (ANP)

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2