Thursday, August 4, 2011

Wat is erger een IMF topman die een vrouw aanrandt of een IMF topvrouw die 285 miljoen euro wegsluist naar een vriendje?

Wat is erger een IMF topman die een vrouw aanrandt of een IMF topvrouw die 285 miljoen euro wegsluist naar een vriendje? Het is beide erg, maar iemand die een hoge financiële positie heeft zoals de huidige IMF-baas Christine Lagarde, die mag geen financiële 'foutjes' hebben gemaakt. Daarom is het goed dat er een onderzoek wordt gedaan naar Christine Lagarde.
Christine Lagarde

Met een beetje geluk hebben we dit jaar alweer de 3de baas bij het IMF. Misschien moet het deze keer maar niet iemand uit Frankrijk zijn....

De zaak draait om een schikking die Lagarde afdwong in een conflict tussen zakenman Bernard Tapie en de voormalige staatsbank Crédit Lyonnais. Tapie, een vriend van president Nicolas Sarkozy, kreeg een schadevergoeding van 285 miljoen euro. Een jaar eerder had hij in dezelfde zaak nog bot gevangen bij het hoogste Franse gerechtshof.

Lagarde volgde onlangs haar landgenoot Dominique Strauss-Kahn op, die in opspraak was geraakt door een verkrachtingszaak in de Verenigde Staten. Lagarde heeft steeds ontkend dat ze de wet heeft overtreden en lijkt niet van plan het veld te ruimen.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2