Sunday, July 31, 2011

Laten we aan giro 555 geven om onze medemens te redden! Het leven van miljoenen staat op het spel. Zonder hulp zullen zij de komende maanden sterven van de honger.

Het leven van miljoenen staat op het spel. Zonder hulp zullen zij de komende maanden sterven van de honger. We moeten helpen. Hier kan de rest van de wereld eenvoudig hulp bieden. Voor een paar euro per persoon worden levens gered. En die paar euro per persoon mag door de hele wereld bij elkaar worden verzameld. We zijn met een paar miljard. Laten we aan giro 555 geven om onze medemens te redden!

Honger in Somalië

Het lot van de miljoenen hongerige mensen in de Hoorn van Afrika wordt nog erger. De volgende regenbuien worden pas in oktober verwacht en de oogsten zijn pas over enkele maanden. „De komende 6 maanden worden heel erg”, zei directeur Anthony Lake van Unicef zaterdag.

De VN-hulporganisatie probeert de hulp zo veel mogelijk uit te breiden. Het heeft al bijna 2 jaar amper geregend in grote delen van Somalië en omliggende landen. Veel Somaliërs zijn gevlucht naar Kenia, Ethiopië en Djibouti. In Kenia is 's werelds grootste vluchtelingenkamp, dat nog dagelijks uitbreidt.

Een zuster in de Noord-Keniaanse stad Lodwar zei dat het aantal ondervoede kinderen is verdubbeld. „Dit is de ergste droogte die ik ooit heb gezien”, zei Anne Lojao. „Veel kinderen zijn zwak, maar dit zijn nog de gelukkigen: zij hebben het gered om hier te komen.”

Westerse landen hebben miljoenen euro's aan hulp toegezegd. Laten we hopen dat die hulp op tijd wordt omgezet in voedsel.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2