Wednesday, July 6, 2011

Hoe je met één overval een groot aantal files kunt veroorzaken. Een overval op een geldvervoersbedrijf in Amsterdam, leidt tot veel files op de A2 in Noord-Brabant

Hoe je met één overval een groot aantal files kunt veroorzaken. Een overval op een geldvervoersbedrijf in Amsterdam, leidt tot veel files op de A2 in Noord-Brabant.

De snelweg A2 is woensdagochtend bij knooppunt Deil in beide richtingen tot tien uur volledig afgesloten wegens een politieonderzoek. Een auto met voortvluchtige criminelen, die eerder op de nacht een geldvervoersbedrijf in Amsterdam hadden overvallen, crashte op de snelweg.

De daders gingen er na de overval met zeer hoge snelheid vandoor richting Gelderland. Ze bedreigden na een ongeluk op de A2 bij Waardenburg een automobilist met een automatisch wapen en ontvreemdden zijn auto. De snelweg is afgezet, evenals de plek van de overval in Amsterdam Zuid-Oost.

De overvallers wisten uiteindelijk te ontkomen. De politie raakte ze in de omgeving van Eindhoven kwijt. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. „Dat mag een wonder heten gezien het aantal keren dat op de politie is geschoten”, aldus de woordvoerder.
De A15 was ook enige tijd afgesloten, maar die snelweg is inmiddels weer open. Wel zijn de aansluitingen naar de A2 dicht.

Files
Na de afsluiting vormden zich in Noord-Brabant al snel fikse files. Op de A59 tussen Nieuwkuijk en knoooppunt Hooipolder de file al opgelopen tot ruim 20 kilometer. Op de A27 tussen Oosterhout en Gorinchem loopt de weg flink vol. Dat meldde woensdag de ANWB.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2