Wednesday, July 6, 2011

Mary-Anne Goossens is levend gevonden! Maar waarom kreeg de verdwijning van Mary-Anne Goossens zoveel aandacht? Gewoon omdat mensen niet horen te verdwijnen. Misschien krijgt een ander niet zoveel aandacht, maar iedereen zou zoveel aandacht moeten krijgen.

Mary-Anne Goossens

Mary-Anne Goossens
Mary-Anne Goossens is levend gevonden door drie wandelaars in moelijk begaanbaar gebied gevonden, in de rivier Chillar tussen Nerja en Competa! De wandelaars troffen haar bij bewustzijn aan. Volgens de Spaanse alarmdiensten is ze niet gewond. Vermoed wordt dat de 48-jarige vrouw door een val op een plek terecht is gekomen waar ze niet meer weg kon.

Haar dochter schrijft op haar Facebook pagina dat ze Mary-Anne aan de gsm heeft gehad. Inmiddels is dus zeker dat het gaat om Mary-Anne!

Reddingsteam
De Guardia Civil probeerde haar woensdagochtend te bevrijden, maar moest de reddingsoperatie staken doordat ze haar niet konden bereiken. Een speciaal reddingsteam is op weg.

Aandacht
Waarom kreeg de verdwijning van Mary-Anne Goossens zoveel aandacht? Gewoon omdat mensen niet horen te verdwijnen. Misschien krijgt een ander niet zoveel aandacht, maar iedereen zou zoveel aandacht moeten krijgen.

De vraag zou dus eerder moeten zijn: Waarom krijgen andere verdwijningen niet zoveel aandacht als die van Mary-Anne Goossens? Elke verdijning is er een te veel. En het kan zo zijn dat er in een vroeg stadium nog iets kan gebeuren, nog iets opgelost kan worden.

De Spaanse politie en enkele tientallen Nederlanders – familie en vrienden van de vrouw en mensen uit de omgeving – kammen vandaag opnieuw gebieden uit bij de badplaats Nerja en het naburige bergdorpje Friligiliana.

Mary-Anne Goossens
De grootschalige zoekactie die de Guardia Civil maandag en dinsdag heeft gehouden in de omgeving van Frigliana, heeft tot dusver niets opgeleverd. Tevens is het de politie nog steeds niet gelukt om het laatste GSM-signaal van Mary-Anne uit te peilen.

De alleenstaande, Limburgse bibliothecaresse die voor een korte vakantie in Nerja was, lijkt vrijdag 17 juni in rook te zijn opgegaan. Ze werd voor het laatst gezien in Frigiliana, waar de Nederlandse volgens getuigen in ieder geval enkele winkeltjes heeft bekeken. Sindsdien ontbreek van Mary-Anne elk spoor.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2