Thursday, October 20, 2011

De rat is in de val gelopen. De Libische oud-dictator Muammar Kaddafi is donderdag gedood

De rat is in de val gelopen. De Libische oud-dictator Muammar Kaddafi is donderdag gedood. Na maanden van gevechten en ongeregeldheden, lijkt Muammar Kaddafi nu toch uiteindelijk te zijn gedood.

Dat meldt de Arabische nieuwszender al-Jazeera op gezag van de Libische televisie. Hij zou gevangengenomen genomen zijn en verwond aan beide benen waarna hij is afgevoerd per ambulance volgens det woordvoerder van de NTC die dit telefonisch gemeld zou hebben aan Reuters. De kolonel zou ‘ernstig gewond’ zijn, maar nog wel ademhalen.

Volgens de Nationale Overgangsraad is hij bezweken aan de schotwonden in zijn hoofd en zijn benen. Inmiddels is iedereen die de beelden van de dode Kaddafi heeft gezien wel overtuigd van zijn dood

Kaddafi droeg een kaki uniform en een tulband tijdens zijn arrestatie. In Sirte en Tripoli zijn mensen de straat opgegaan om de arrestatie van de oud-dictator te vieren.

Eerder op de dag namen de strijders van de NTC het laatste bolwerk van het oude regime Sirte in. Vermoedelijk is Kaddafi daar gevonden.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2