Monday, October 24, 2011

Van kwaad tot erger. 2 mannen die benzine hadden gestolen, worden achtervolgd en na een roekeloze rit rijden ze iemand dood.

Van kwaad tot erger. 2 mannen die benzine hadden gestolen, worden achtervolgd en na een roekeloze rit rijden ze iemand dood.

Op de snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam is zaterdagochtend bij een achtervolging door de politie een dode gevallen. Een auto die op de vlucht was, botste bij Abcoude op een file. De inzittende van de achterste auto in de file kwam daarbij om het leven. Een persoon in een andere wagen raakte lichtgewond. Dat meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).  De achtervolging door het politiekorps Utrecht begon bij Vianen na een melding dat iemand na het tanken was weggereden zonder te betalen. De melding kwam van een getuige die achter de dieven aanreed.

De bestuurder en bijrijder van de wagen die werd achtervolgd, zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn aanspreekbaar en zijn aangehouden.

Toen de politie een stopteken gaf, gingen de brandstofdieven er met hoge snelheid vandoor. Ze reden roekeloos en ramden drie keer een politiewagen voor ze in de file tot stilstand kwamen, aldus de politiewoordvoerder. Berichten in media als zou de politie de file hebben gecreëerd om de wagen tot stoppen te dwingen, kon de woordvoerder niet bevestigen.

Het KLPD doet het onderzoek vanwege de objectiviteit, omdat het korps in Utrecht bij de aanrijdingen is betrokken.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2