Wednesday, October 12, 2011

Klanten betalen zonder dat ze het weten rond de 180 miljoen euro per jaar, om uiteindelijk zelf de nieuwe slimme gas- en elektriciteitmeter te plaatsen

Klanten betalen zonder dat ze het weten rond de 180 miljoen euro per jaar, om uiteindelijk zelf de nieuwe slimme gas- en elektriciteitmeter te plaatsen. Dit is nooit aan de klant gemeld.

Dat potje groeit nog door. Volgens directeur Peter Rexwinkel van Greenchoice zou de ’slimmemeterspaarpot’ inmiddels tot 2 miljard euro bevatten, terwijl de uitrol van slimme meters nog altijd op zich laat wachten.

De grootschalige invoering van de slimme gas- en elektriciteitmeter kost consumenten, zonder dat zij dat weten, miljoenen. Volgens SP-Kamerlid Paulus Jansen gaat het zelfs om honderden miljoenen euro’s.

Energiebedrijf Greenchoice houdt het op 180 miljoen euro per jaar. De invoering van de omstreden slimme gas- en elektriciteitmeter, waarbij op afstand de standen digitaal worden bijgehouden, wordt betaald uit een opslag op de huidige klassieke elektriciteit- en gasmeters.
Sinds 2001 is de huur voor klassieke meters volgens de Energiekamer met 10 procent toegenomen naar 25,71 euro in 2011. Toezichthouder NMa greep vier jaar geleden in en sindsdien wordt overwinst toegewezen aan een potje voor de uitrol van de slimme meter.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2