Tuesday, October 25, 2011

Levensverzekeraars in komen in financiële nood doordat veel consumenten hun geld niet meer aan de verzekeraars toevertrouwen. Steeds meer consumenten stappen over op banksparen. Hierdoor is de kans groot dat er een sneeuwbal effect ontstaat.

Levensverzekeraars in komen in financiële nood doordat veel consumenten hun geld niet meer aan de verzekeraars toevertrouwen. Steeds meer consumenten stappen over op banksparen.

Hierdoor is de kans groot dat er een sneeuwbal effect ontstaat. Want alleen al door dit soort berichtgevingen, zullen mensen die nog niet eens wisten dat levensverzekeraars in financiële nood zullen komen, nu ook kun geld veilig willen stellen. Ook zij zullen langzaamaan hun geld niet meer laten beheren door levensverzekeraars. Ook zij zoeken naar een alternatief. En banksparen lijkt dat alternatief te zijn.

Nederlanders halen in zo’n rap tempo hun geld uit spaar- en beleggingsverzekeringen en stallen dat in banksparen dat levensverzekeraars in financiële nood dreigen te komen.

Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) hebben consumenten inmiddels al ruim 8,6 miljard euro uitstaan in deze fiscaal voordelige vermogensopbouw voor de oude dag en hypotheekaflossing. Dit bedrag komt neer op een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar juni. De verzekeringsbranche maakt zich grote zorgen over het verschuiven van de stroom spaargeld.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2