Tuesday, November 29, 2011

De avonturen van Tilly en Sjaak in Timboektoe. Het klinkt als een stripverhaal, maar de werkelijkheid is dat het een nachtmerrie is!

De avonturen van Tilly (45) en Sjaak (51) in Timboektoe 

Tilly en Sjaak
De avonturen van Tilly (45) en Sjaak (51) in Timboektoe. Het klinkt als een stripverhaal, maar de werkelijkheid is dat het een nachtmerrie is!

Tilly, eem bankmedewerkster en Sjaak, een NS-machinist uit Woerden, verbleven in hotel Alafia in Timboektoe toen twee mannen met tulbanden over hun gezichten daar afgelopen vrijdag rond twee uur in de middag met een hondsbrutale actie toesloegen. De ontvoerders waren zwaar bewapend maar desondanks wist Tilly, de partner van Sjaak ternauwernood aan de zwaar bewapende ontvoerders te ontsnappen. Een Duitse toerist werd in koelen bloede doodgeschoten toen hij zich verzette.

Over het lot van Sjaak Rijke bestaat grote onzekerheid. Vooral ook omdat de ontvoerders medogenloos blijken te zijn. En er blijkbaar ook geen probleem mee hebben om hun wapens te gebruiken. Leeft Sjaak nog? Dat is de vraag die vrienden en familie de afgelopen dagen heel erg bezighoud.

„Ik hoop dat mijn broer zich sterk weet te houden”, zei Sjaaks zus Marianne zondagavond. „Dit is allemaal zo bizar en onwerkelijk. Ik weet alleen dat Sjaak is ontvoerd en kan me daar eerlijk gezegd helemaal niets bij voorstellen. Met Tilly heb ik helaas nog geen contact.”

'Niet serieus'
Uit het logboek dat de twee op internet bijhielden, blijkt dat de Woerdenaren waarschuwingen over het gebied niet heel serieus namen. 'Al-Qaeda zou hier zitten,' schreef Til in hun dagboek. 'We hebben geen idee of het waar is, of gewoon een manier om links en rechts een beetje geld af te troggelen van toeristen voor hun 'bewaking'.'

Ook moesten de twee zwijgen over de plek waar ze zich bevonden, dus ook in hun online dagboek. 'Ik heb het idee dat het een beetje onzin is. Paniek na een paar kidnappings van westerlingen een aantal jaren terug, en de dreiging van Bin Ladens mannen om de Dakar-race te dwarsbomen.'

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2