Sunday, November 20, 2011

How to make a bomb in the kitchen of your mom

"How to make a bomb in the kitchen of your mom." Dat blijkt de handleiding geweest te zijn die
José Pimentel heef gebruikt.

Met de arrestatie van deze 27-jarige man denkt de politie in de Amerikaanse miljoenenstad New York een of meer bomaanslagen te hebben voorkomen. Dat heeft burgemeester Michael Bloomberg zondagavond (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

Hij zou het hebben voorzien op onder meer politici en medewerkers van de overheid. Mogelijke doelwitten zouden bijvoorbeeld postkantoren en politiebureaus zijn geweest. Hij had materiaal en instructies in huis om pijpbommen te maken.

Pimentel is geboren in de Dominicaanse Republiek en heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij zou alleen hebben gehandeld, zonder hulp van buitenlandse terroristische organisaties. Wel zou hij sympathiseren met moslimextremisten en een bewonderaar zijn van de eerder dit jaar door Amerikaanse militairen gedode radicale geestelijke Anwar al-Awlaki.

De „eliminatie” van Awlaki in september is volgens de politie mogelijk de directe aanleiding geweest voor Pimentel om in actie te komen. Hij had drie bommen gemaakt toen hij werd gearresteerd. De politie hield hem al 2 jaar in de gaten. „Het is altijd de bedoeling geweest hem op te pakken voordat hij een volledig operationele bom tot ontploffing kon brengen', aldus politiecommissaris Raymond Kelly.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2