Tuesday, November 1, 2011

Griekenland is lekker aan het Papandreouen en Nathouen. Weg met Griekenland! Griekenland moet maar uit de eurozone

Afzetten die Papandreou!
Griekenland is lekker aan het pappen en nathouden.

Veel Nederlanders zijn de Griekse tragedie helemaal zat en vinden dat de eurozone beter af is zonder Griekenland. Meer dan 90% van de deelnemers aan de enquête 'Moet Griekenland in de eurozone blijven' antwoordt met 'Nee! We zijn beter af zonder de Grieken'.

Griekenland kan nu alleen nog gered worden door premier George Papandreou af te zetten en het referendum af te blazen. Vooral nu het er heel erg de schijn van heeft dat Papandreou het referendum op eigen initiatief heeft uitgeroepen. Het is maar de vraag of het Griekse parlement het met hem eens is dat er een referendum gehouden moet worden.

De Griekse premier George Papandreou heeft minister van Financiën Evangelos Venizelos vooraf niet geïnformeerd over de aankondiging voor een referendum over het jongste Europese financiële hulppakket aan het Zuid-Europese land. Dat zei een anonieme Griekse functionaris dinsdag tegen persbureau Reuters.

Als het referendum doorgaat is de kans groot dat de Griekse bevolking zich uitspreekt tegen de voorgenomen bezuinigingen, en daarmee ook indirect tegen de miljarden hulp die Griekenland krijgt ALS ze flink bezuinigen. Dan lijkt er alleen nog een mogelijkheid te zijn dat Griekenland failliet wordt verklaard.

De enige oplossing om dit te voorkomen is dus Papandreou af te zetten en het referendum af te blazen.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2