Monday, November 7, 2011

Weeralarm: 'Winter Des Doods' is in aantocht. De koudste winter in 100 jaar met temperaturen van 20 graden onder 0 en kouder.

Weeralarm: 'Winter Des Doods' is in aantocht. De koudste winter in 100 jaar met temperaturen van 20 graden onder 0 en kouder. Dat is wat onze Engelse en Duitse buren voorspellen over de winter van 2011 / 2012.

Het mooie daarvan is dat er eindelijk weer eens een elfstedentocht gaat komen!


Vanuit Duitsland bereiken ons nu ook steeds meer onheilspellende berichten over de komende winter. Begin november zouden de temperaturen nog erg mild zijn, maar in de tweede helft van november zou het een stuk kouder gaan worden en mogen we ook al de eerste sneeuw verwachten in de Lage Landen. En dat kan drie maanden gaan duren.

Dat meldt Jan van Ooijen op de site Onweeronline.nl

Eerder stelde weerbedrijf Meteoconsult al dat we voor een strenge winter staan, de Duitsers doen daar nu nog een schepje bovenop. Donnerwetter heeft het over een 'horrorwinter' die drie maanden lang zal aanhouden. Ook Dominik Jung van Wetter.net voorspelt veel sneeuw in de Lage Landen.

'Die laatste weerexpert voorspelt ook dat Duitsland voor de vierde keer op rij te maken zal gaan krijgen met een té koude winter. Wat wil zeggen dat onze oosterburen voor het vierde achtereenvolgende jaar gemiddelde temperaturen zullen meten die lager zijn dan de klimatologische referentiewaarden van 1961 tot 1990. Volgens Jung zouden vier koude winters op rij echt een sensatie zijn', aldus Van Ooijen.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2