Wednesday, November 16, 2011

Joachim Löw vindt het wel lekker om zout in de wond te strooien. De arrogantie van Löw is weer typisch Duits

Joachim Löw vindt het wel lekker om zout in de wond te strooien. Ok, we hebben het allemaal gezien. Nederland heeft met 3-0 verloren van aartsrivaal Duitsland. Gelukkig ging het om een oefenwedstrijd, al zullen de spelers voelen dat bij Duitsland altijd serieus is.

Nederland verliest met 3-0 van Duitsland
We weten dat we verdiend hebben verloren. Maar de arrogantie van Löw is weer typisch Duits. Hij kan gewoon zeggen dat Duitsland goed heeft gespeeld en verdiend heeft gewonnen. Maar dat zegt hij niet. Hij zegt wel: "Onze goals waren van pure schoonheid. We hebben de zege verdiend." en later: "De verdedigers van Oranje konden ons niet aan. Het was te veel voor ze".

De Duitse krant Bild kan er ook wat van: ‘Wir haben Klose, ihr spielt Käse!’ Dat is de pesterige conclusie die de krant trekt na de afgetekende zege van die Mannschaft op Oranje. Vrij vertaald: 'Wij hebben Klose, jullie spelen bagger'.

Dat is voor mijn gevoel weer typisch Duits en kan me niet voorstellen dat van Marwijk hetzelfde gezegd zou hebben als Nederland met 3-0 of zelfs met 5-0 van Duitsland gewonnen had.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2