Wednesday, November 23, 2011

Lekker mee op shit cruiseschip Veendam van de Holland America Line!

Lekker mee op shit cruiseschip Veendam van de Holland America Line!

Aan boord van cruiseschip Veendam van de Holland America Line hebben 86 passagiers onlangs buikgriep gekregen. 86 mensen die lekker aan de dunne zijn op een vakantie. Das niet lekker. Zelfs als je het zelf niet hebt, maar een van jou reisgenoten. Ook dan is een vakantie toch redelijk verpest. Hoogstwaarschijnlijk heeft het met de keuken te maken. Om de buikgriep te bestrijden zijn het zwembad en de bibliotheek tijdens de reis gesloten. Passagiers werden opgeroepen de handen om de twee uur te wassen.

Laten we hopen dat de passagiers op een goede manier worden gecompenseerd voor deze vervelende vakantie. Anders moeten we Alberto Stegeman van het tv-programma Red Mijn Vakantie! er op af sturen!

Een oudere Amerikaanse passagier is later op de reis overleden, maar dat had volgens Amerikaanse media niet met het virus te maken. Het schip meerde dinsdag aan in Rio de Janeiro. Toen hadden nog maar twee mensen verschijnselen van buikgriep.

De overleden vrouw leed volgens de scheepsartsen onder meer aan diabetes. De Braziliaanse politie onderzoekt of ze inderdaad een natuurlijke dood is gestorven.

De Veendam is ruim vijf weken geleden vertrokken uit New York voor een tocht door Zuid-Amerika. Dinsdag kwam het schip aan in Rio de Janeiro.

De melding van de epidemie aan boord van de onder Nederlandse vlag varende Veendam blijkt niet op zichzelf te staan. Jaarlijks worden vele duizenden mensen ziek tijdens hun vaarvakantie, ondanks alle maatregelen die rederijen tegenwoordig nemen om besmettingen tegen te gaan. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2