Saturday, November 19, 2011

Nederland ten voeten uit: Schooldirecteur wordt behandeld als crimineel omdat hij een jongen uit de klas zet. Een pestventje moet de klas uit en hij krijgt het voor elkaar dat de schooldirecteur de bajes in moet.

Schooldirecteur wordt behandeld als crimineel omdat hij een jongen uit de klas zet. Dit is weer typisch Nederland. Een pestventje moet de klas uit en hij krijgt het voor elkaar dat de schooldirecteur de bajes in moet.

Er was rumoer in een lokaal. De schooldirecteur hoorde de docent verschillende keren tegen een leerling zeggen dat-ie eruit moest. Hij ging er rustig naartoe, en heeft in de deuropening nog een keer gezegd dat hij uit de klas moest. In 99 van de 100 keer werkt dat. Eerst leek hij te gaan, toen weer niet en toen hij zo’n anderhalve meter bij de deur vandaan was, heeft de directeur hem in zijn kraag gevat en op de gang gezet. Dat was NIET hardhandig. De jongen liep scheldend weg, maar struikelde daarbij en kwam ten val. Hij liep een flinke schram op zijn rug en enkele blauwe plekken op.

Een normale vader die weet dat zijn zoon een probleemkind is, zou zeggen: eigen schuld. Maar deze stiefvader gelooft zijn zoon en doet aangifte. Dat kan gebeuren en dat mag gebeuren. Wat wel heel triest is, is dat de politie direct het verhaal van de zoon hoort, en de directeur vast zet. Ze zouden ook gewoon eens kunnen vragen wat er gebeurt was. Genoeg getuigen op die school lijkt me.

Maar nu is de directeur ineen een grote crimineel. “Ik heb een tijd in een cel gezeten. Geen verhoorkamer, maar een echte cel met zo’n ijzeren plee. Mijn riem moest af en mijn veters moeten uit mijn schoenen”, zo zegt hij in de krant.

Inmiddels zit de directeur boos thuis en vraagt hij zich af hoe hij dan had moeten handelen...

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2