Tuesday, December 13, 2011

5 doden en 123 gewonden bij aanslag met granaten in Luik. Eén van de daders is opgepakt

Drie mannen hebben vandaag in het centrum van de Belgische stad Luik met granaten gegooid. Daardoor vielen zeker 5 doden en raakten 123 mensen gewond. Dat meldden Belgische media. Ook zou er geschoten zijn. Een van de doden is vermoedelijk een van de daders.

Over het aantal slachtoffers en de omstandigheden is veel onduidelijkheid. Verscheidene gewonden zouden er slecht aan toe zijn.

Drie personen zouden granaten hebben gegooid en schoten hebben afgevuurd op wachtenden bij de bushalte. Een van de slachtoffers zou door het hoofd geschoten zijn.

Er wordt gespeculeerd dat de aanslagen verband houden met de veroordeling van een Pakistaanse familie voor eerwraak.

Iedereen krijgt de raad binnen te blijven. Wie op straat rondloopt, moet beschutting zoeken in winkels en openbare gebouwen. Het openbare vervoer vermijdt momenteel ook het centrum van Luik.
Het centrum van Luik is gedeeltelijk ontruimd. Potiehelikkopters cirkelen in de lucht.

Een getuige vertelt op het VRT-nieuws dat er niet alleen granaten naar een bushokje zijn gegooid, er zou ook geschoten zijn.

Granaten
Een van de daders gooide de granaten naar een bushokje op de Place Saint-Lambert. Daar wordt een van de grootste kerstmarkten van België gehouden. Volgens verscheidene Belgische media houdt de aanslag mogelijk verband met een ontsnappingspoging uit het justitiepaleis in Luik.

Het Belgische crisiscentrum van Binnenlandse Zaken neemt voorlopig geen maatregelen na de aanslag. 'We zijn op dit moment via onze kanalen informatie aan het verzamelen om een duidelijk beeld te krijgen op de situatie. Nadien bekijken we of er maatregelen nodig zijn.'

Volgens de alarmcentrale van de ANWB zijn er vooralsnog geen Nederlanders bij de aanslag betrokken.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2