Sunday, December 4, 2011

Schoten gelost bij rellen na wedstrijd FC Utrecht. Er gaan geruchten dat er één dode zou zijn.

De politie moest vandaag in Utrecht ingrijpen bij supportersrellen na de wedstrijd van FC Twente tegen FC Utrecht. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost, zo meldde een woordvoerder van de politie. Het lijkt er heel erg op dat de supporters van FC Utrecht (als je die gasten al zo mag noemen) niet goed tegen hun verlies kunnen. Een keer met 6-2 verliezen en het loopt meteen uit de hand.

Sommige mensen denken dat het goed te praten is omdat er bij de vorige confrontatie tussen beide teams FC Twente supporters iets hadden geflikt. Dat is natuurlijk pure onzin. Als het zo zou moeten, gaan de rellen eeuwig door. Dan zou elke actie een vervolgactie moeten hebben. Daarom is het goed dat de overheid nu keiharde maatregelen wil gaan nemen.

Supporters gooiden na de wedstrijd met stenen, ook naar agenten. De politie had extra mensen ingezet en vloog ook rond met een helikopter. Er gaan geruchten dat er een dode zou zijn. De politie ontkent dit echter. Rond 18:30 uur meldde de politie dat de situatie rondom stadion de Galgenwaard was genormaliseerd.

Van Schaik: Teleurstellend en heel frustrerend
Wilco van Schaik, de nieuwe algemeen directeur van FC Utrecht, baalt van de ongeregeldheden: 'Teleurstellend en heel frustrerend'', reageerde de opvolger van Jan-Willem van Dop. 'Maandag gaan we met alle betrokkenen om de tafel zitten om dit te evalueren. Ik heb al met mensen van FC Twente gesproken. Zij balen er ook van.

Wolfsen: Neem je verlies
Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft voetbalsupporters in en rond stadion de Galgenwaard vanavond opgeroepen zich rustig en waardig te gedragen. 'Neem je verlies en laat de supporters van FC Twente rustig vertrekken', zei Wolfsen op RTV Utrecht.

Supporters zoeken confrontatie
FC Utrecht verloor voor eigen publiek kansloos van FC Twente met 2-6. Al tijdens de wedstrijd was het onrustig op de tribune. De scheidsrechter moest het duel zelfs onderbreken omdat supporters van FC Utrecht de confrontatie zochten met fans van FC Twente. Ze waren gefrustreerd over de tussenstand. Ook zou er vuurwerk zijn gegooid uit het vak van de Twentse aanhang.

Waarschuwingsschoten
Het is de tweede keer dit seizoen dat de politie rond een voetbalwedstrijd in het gedrang komt. Eerder gebeurde dat bij Feyenoord - De Graafschap. Daar probeerde een groep personen het Maasgebouw nabij het stadion te bestormen. Dit uit onvrede met het beleid van de club. De politie trok ook daarbij het pistool.

bron: ad.nl

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2