Tuesday, December 20, 2011

Als partijen in de politiek die wij hebben gekozen 'politieke spelletjes gaan spelen' hebben we er ineens een probleem mee?

Als partijen in de politiek die wij hebben gekozen 'politieke spelletjes gaan spelen' hebben we er ineens een probleem mee? Natuurlijk wist iedereen dat een mooie zeer goedbetaalde baan bij de Raad van Staten, door velen werd geambieerd. En als je Piet Hein Donner heet, dan heb je connecties. En zoals het een waar politicus betaamt, gebruik je die connecties.

Als het je dan lukt om die baan te krijgen dan hoor je daar ook. Want iemand die de nieuwe vicepresident van de Raad van State is, die moet kunnen werken mbv connecties. Als anderen dan minder geschikt blijken te zijn, hebben ze gewoon te weinig invloedrijke connecties en horen ze dus ook niet op die plek. Jammer. Maar dan moet je ook niet bij de Ombudsman zielig gaan zitten huilen.

De klagers vinden dat ze kansloos waren omdat de benoeming van Piet Hein Donner al in kannen en kruiken zou zijn. Volgens Brenninkmeijer geeft de vraag van de klagers om een onderzoek in te stellen „uitdrukking aan een breed in de samenleving levende wrevel over de gevoerde procedure”.

Omdat Opstelten daarvoor verantwoordelijk was, richt de ombudsman zich tot hem. Brenninkmeijer beslist na de antwoorden van de minister of hij ook echt een onderzoek naar de benoemingsprocedure begint. Hij wil onder meer weten of er tijdens de kabinetsformatie afspraken zijn gemaakt over de vacature bij de Raad van State.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2