Monday, December 26, 2011

Kerstdrama voor tientalle Nederlanders. Nederlanders gered uit brandend skihotel

Circa 120 toeristen, vooral Nederlanders en Duitsers, zijn afgelopen nacht gered uit een brandend hotel in de Oostenrijkse wintersportplaats Saalbach-Hinterglemm. Dat heeft de Oostenrijkse politie vanmorgen laten weten. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De meeste hotelgasten zaten in de eetzaal toen de brand gisteravond laat op de bovenste verdieping uitbrak. Een vader en zoon werden op het laatste moment gered. De brandweer trof ze na middernacht slapend in hun kamer aan.

De brandweer is tot vanmorgen aan het blussen geweest. Het hotel Glemmtalerhof is uitgebrand. Het hotel ligt in het centrum en telt circa 150 bedden. Alle kamers waren bezet.

De toeristen zijn ondergebracht in hotels in de buurt. Volgens de politie hebben veel wintersporters laten weten dat ze direct naar huis willen.

Hoteleigenaar Karl Schnell weet niet zeker wat de oorzaak van de brand is. Hij vermoedt dat die is ontstaan door een defect in de sauna. Ook zijn woning in het hotel ging in de vlammen op. De brandweer uit de regio was met groot materieel uitgerukt en zette meer dan 300 brandweerlieden in.

Alarmcentrale SOS International in Amsterdam had vanmiddag nog geen telefoontjes binnengekregen van de gedupeerde wintersporters.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2