Thursday, December 8, 2011

Omkoopschandaal Champions League! Het heeft er alle schijn van dat Dinamo Zagreb / Olympique Lyon de boel in de Champions League hebben omgekocht en op die manier Ajax hebben genaaid!

Omkoopschandaal Champions League! Het heeft er alle schijn van dat Dinamo Zagreb / Olympique Lyon de boel in de Champions League hebben omgekocht en op die manier Ajax hebben genaaid!
De knipoog van Domagoj Vida

Ajax was van te voren zo goed als door in de Champions League. Ja in theorie kon het nog misgaan, maar het verschil in doelsaldo was zo groot dat niemand met dat scenario rekening hield.

Inmiddels weten we beter. Ajax verloor met 3-0 en Zagreb verloor met 7-1 van Olympique Lyon. Natuurlijk is Ajax zelf het meest verantwoordelijk. Maar de 7-1 blijkt een wel heel opvallende uitslag. Zeker in deze poule.

Een knipoog van Dinamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida naar de Lyon-aanvaller Bafétimbi Gomis leidde woensdagavond op internet tot verdachtmakingen over omkoping. Inmiddels is duidelijk dat Vida wel van gokken houdt, op een Kroatisch forum zijn foto's opgedoken van Vida die een gokkantoor verlaat. Op Twitter wordt druk gespeculeerd over de foto's.

Frank de Boer
Ajax-coach Frank de Boer mag er een onderzoek worden ingesteld naar het duel Dinamo Zagreb - Olympique Lyon. "7-1 komt op dit niveau bijna niet voor. Misschien ben ik heel naïef als ik denk dat het normaal niet zo werkt. Maar als die wedstrijd is weggegeven, moet dat zeker aangepakt worden. Alleen is het moeilijk te bewijzen of dat het geval is.”

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2