Monday, December 19, 2011

Harder en duidelijker straffen! Wij als Nederlanders willen massaal dat tuig, criminelen, raddraaiers en misdadigers hard gestraft worden!

Harder en duidelijker straffen! Wij als Nederlanders willen massaal dat tuig, criminelen, raddraaiers en misdadigers hard gestraft worden! En gelukkig begint de politiek dat ook in te zien. Na jaren van een beleid gehad te hebben waarin alles met de mantel der liefde werd bedekt, waarin er een verklaring werd gezocht voor verkeerd gedrag ('hij heeft zo'n slechte jeugd gehad', of 'hij komt uit een tuigdorp') zien we nu gelukkig signalen dat er gestraft gaat worden.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft gemeld dat loverboys en mensenhandelaren een veel zwaardere straf kunnen verwachten. De maximale straf voor mensenhandel moet daarom van 8 jaar nu omhoog naar 10 jaar in de toekomst.

Jaarwisseling
Raddraaiers en vuurwerkhooligans die de jaarwisseling verstoren, moeten op nieuwjaarsdag corvee draaien. Door ze meteen de straten te laten schoonmaken wil het OM het signaal afgeven dat normoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd en – zichtbaar voor alle burgers – direct wordt aangepakt.

Er zijn altijd mensen die zeggen dat zwaarder straffen niet helpt. Maar dat is onzin. Het helpt wel. Misschien zal de dader er niet mee ophouden, de slachtoffers en alle andere Nederlanders die wel normaal doen kunnen er een beetje genoegdoening door ontvangen. Dus gewoon zwaarder en duidelijker straffen!

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2