Monday, December 26, 2011

De ledenraad van Ajax blijkt stukken verstandiger te zijn dan de RvC. Zij sturen de complete RvC van Ajax weg. De commissarissen komen ook niet meer terug bij Ajax.

Ledenraad van Ajax blijkt stukken verstandiger te zijn dan de RvC. Zij sturen de complete RvC van Ajax weg. De ledenraad van Ajax heeft met overgrote meerderheid (17-5) besloten het vertrouwen in alle vijf de commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids, Paul Römer én Johan Cruijff op te zeggen. En niet alleen dat: De commissarissen komen ook niet meer terug bij Ajax.

Er zullen dus opnieuw mensen moeten worden geselecteerd in de RvC. Laten we hopen dat dat mensen worden met een Ajax hart. Die bovendien verstand hebben van voetballen. Die zijn er genoeg. Ik denk zelf dat er in de ledenraad van Ajax genoeg mensen te vinden zijn die dit willen en kunnen doen.

,,Eén ding is duidelijk uitgesproken. Dat geen van de commissarissen ooit terugkeert in een rvc van Ajax”, zei ledenraadsvoorzitter Rob Been junior. ,,Het technisch beleidsplan, zoals in april of mei door de ledenraad ondersteund, is niet ter sprake gekomen”, gaf Been aan dat de ‘lijn Cruijff’ wordt voortgezet.

,,Een adviseurschap voor de legendarische nummer veertien ligt voor de hand. ,,Maar daar gaan wij niet over”, aldus Been. ,,Er is de teleurstelling uitgesproken dat de rvc er niet in is geslaagd om in collegiale zin de belangen van Ajax te behartigen. De club heeft zich op bestuurlijk niveau niet van zijn beste kant laten zien. We hopen dat we het ergste achter ons hebben gelaten. De commissarissen wordt verzocht uit eigen beweging als college terug te treden”

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2