Sunday, January 15, 2012

Leaserijders die ervoor kiezen geen bijtelling te betalen, moeten een kastje in hun auto krijgen dat hun kilometers registreert. Op die manier kan er worden gecontroleerd of ze niet stiekem privé met het voertuig rijden.

Leaserijders die ervoor kiezen geen bijtelling te betalen, moeten een kastje in hun auto krijgen dat hun kilometers registreert. Op die manier kan er worden gecontroleerd of ze niet stiekem privé met het voertuig rijden. Daarvoor pleit de vereniging van auto-importeurs RAI in De Telegraaf.

Een zwarte doos moet het voor leaserijders bovendien minder aantrekkelijk maken auto's uit de bijtelling te houden. Ook de ANWB en de Vereniging Auto van de Zaak zien wel wat in rittenregistratie.

Het buiten de bijtelling houden van leaseauto's neemt volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen een grote vlucht. Een op de vijf leaserijders kiest ervoor dit te doen, dat zijn er in totaal ongeveer honderdduizend.


Huidige situatie in alle opzichten ongewenst

De vereniging van auto-importeurs vindt de huidige situatie 'in alle opzichten ongewenst'. "Het is slecht voor het milieu. Er is veel administratieve rompslomp voor de bedrijders en de controles op misbruik kosten de belastingdienst veel geld", zegt een woordvoerder. "Met een zwarte doos zou je dat oplossen."

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) kondigde onlangs aan een proef te willen beginnen met kastjes in bestelbusjes.

Als de proef er komt en succesvol is, noemt hij het voor de hand liggend dat het kastje ook wordt gebruikt in leaseauto's. De Tweede Kamer praat donderdag over het onderwerp.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2