Sunday, January 1, 2012

We vinden het toch allemaal onacceptabel dat een paar hufters oud en nieuw verpesten?!

We vinden het toch allemaal onacceptabel dat een paar hufters oud en nieuw verpesten! Elk jaar opnieuw weten een paar raddraaiers de boel voor velen te verpesten. Raddraaiers? Zeg maar gerust gore hufters. Maar we moeten dat tuig gewoon aanpakken. Vastzetten en ze financieel zwaar aanpakken. Volgend jaar met de jaarwisseling moeten ze niet extra in de gaten worden gehouden, maar moeten ze zich op het politieburo melden!

Oudejaarsnacht is nog niet het feestje dat het moet zijn. Dat concludeerde minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag. Uit de eerste voorlopige inventarisatie blijkt aan het begin van de nieuwjaarsavond dat het aantal telefoontjes bij hulpdiensten is gestegen in vergelijking met vorig jaar.

De voorlopige teller staat op 8450 meldingen (in 2010 waren het er 8000). Er zijn meer mensen opgepakt (1350) en ondanks alle inspanningen waren er ook meer meldingen van geweld tegen agenten en hulpverleners. Opstelten vindt dat onacceptabel en ernstig. 'We zijn er nog niet. Het geweld tegen gezagsdragers moet naar beneden.'

Hij vindt het zaak 'te zorgen dat we de hufters die dit doen pakken''. De boodschap van Opstelten is: laat dit, en als je het toch doet, zul je het weten. Dan pakken we je hard aan.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2