Saturday, January 14, 2012

Ramp cruiseschip. Mogelijk tientallen doden. Paniekscènes doen denken aan Titanicramp

Ramp cruiseschip. Mogelijk tientallen doden. Paniekscènes doen denken aan Titanicramp.

Een ongeval met een cruiseschip voor de kust van de Italiaanse regio Toscane heeft aan zeker vijf mensen het leven gekost. Eerder was er sprake van acht doden. Er zijn nog wel 15 vermisten. In de flank van het cruiseschip is een enorme scheur van 70 meter geslagen. Daardoor liep de Costa Concordia langzaam onder water. Het schip maakte slagzij en ligt nu op de zijkant tegen een zandbank. Meer dan 4.000 opvarenden konden gered worden uit het kapseizende schip.

De Costa Concordia, die op cruise was in de Middellandse Zee, liep gisteravond vast op een rots vlakbij het eiland Giglio. De passagiers waren net aan het avondeten en er brak paniek uit. Verschillende passagiers sprongen daarbij in het ijskoude water.

"Titanic"
Een van de passagiers, journaliste Mara Parmegiani, vertelt hoe het er aan toe ging. "Paniekscènes de Titanic waardig", met passagiers die elkaar overhoop lopen, schreeuwen en wenen. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar we waren allemaal erg bang en hadden het koud omdat we enkel onze avondkledij aanhadden. We hebben niet de tijd gehad om onze andere bezittingen te halen. We kregen enkel dekens en dat was onvoldoende." Verschillende passagiers die bij de evacuatie aan boord gingen van reddingsboten, vielen in het ijskoude water, zeggen getuigen. Een van hen, een zeventiger, verdronk.

Volgens Costa Crociere, zijn bij 3.216 passagiers 989 Italianen, 569 Duitsers, 462 Fransen, 177 Spanjaarden, 129 Amerikanen, 127 Kroaten, 108 Russen, 74 Oostenrijkers, 60 Zwitsers, 46 Brazilianen en 46 Japanners. Ook 42 Nederlanders, 33 Oekraïners, 30 Zuid-Koreanen, 20 Roemenen, 26 mensen uit Hong Kong, 25 Britten, 21 Australiërs, 17 Argentijnen, 13 Taiwanezen, 12 Canadezen, 12 Chinezen, 11 Portugezen, 10 Colombianen, 10 Chilenen en 9 Turken waren aan boord.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2