Thursday, January 19, 2012

Nederland waait weg en loopt onder water. Het KNMI geeft code Oranje en Nederland heeft redelijk wat last van hoog water en storm

Tolbert
Nederland waait weg en loopt onder water. Het KNMI geeft code Oranje en Nederland heeft redelijk wat last van hoog water en storm.

Inmiddels geldt code oranje nu alleen voor Noord-Holland, Groningen en Friesland. Eerder was de code ook afgegeven voor Zeeland en Zuid-Holland. Daarentegen heeft Rijkswaterstaat donderdagmorgen de waarschuwing voor hoog water uitgebreid tot de regio's Den Helder en Harlingen.

Zo zijn tientallen mensen in een polder bij het Groningse dorp Tolbert donderdagochtend geëvacueerd wegens een dreigende dijkdoorbraak als gevolg van extreem hoog water. Ook een honderdtal dieren is in veiligheid gebracht.

Schiphol
Van en naar Schiphol hebben luchtvaartmaatschappijen donderdag een aantal vluchten geschrapt in verband met de harde wind. Een woordvoerder schat dat het nu al gaat om ongeveer 15 vluchten. Het gaat zowel om binnenkomende als vertrekkende vliegtuigen. Passagiers moeten sowieso donderdag rekening houden met vertragingen.

Veerdiensten
Alle veerdiensten van en naar Vlieland zijn donderdag uit de vaart genomen. Naar Ameland, Schiermonnikoog en Ameland wordt in verband met de weersomstandigheden en de hoge waterstand beperkt gevaren, zo meldden de rederijen Doeksen en Wagenborg. Veel diensten hebben gewijzigde afvaarttijden.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2