Tuesday, January 17, 2012

Waarom is de asofilm New Kids Nitro zo succesvol? Natuurlijk is de belangrijkste reden dat Nederland compleet vol zit met randdebielen. Zij vinden het stoer wat er in de New Kids fims gebeurt.

Waarom is de asofilm New Kids Nitro zo succesvol? Natuurlijk is de belangrijkste reden dat Nederland compleet vol zit met randdebielen. Zij vinden het stoer wat er in de New Kids films gebeurt. Een klein gedeelte van het publiek vind het leuk om te kijken naar wat er niet mag. Maar het grootste deel vind het gewoon leuk om naar asociale mensen te kijken die nog net even iets asocialer zijn dan zijzelf.

Wederom beleven Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie veel vrolijke avonturen in het gehucht Maaskantje. Nu echter krijgen ze het aan de stok met de grote concurrent: de hangjeugd van Schijndel. Deze vete loopt al jaren en wanneer de twee groepen elkaar weer treffen kunnen ze dit niet over hun kant laten gaan. Van uitdagen, schelden, knokken en tot een heuse straatrace moet uiteindelijk duidelijk maken wie de baas is daar in Brabant. Beide groepen moeten echter gaan samenwerken wanneer een mede-Brabo het slachtoffer wordt van Friese Zombies!

Nu werden we al eerder getrakteerd met de onderbroekenlol van deze Brabantse gabbers in de tv-serie en ook eerder in een film. Toch vond Reinout Oerlemans’s Eyeworks het nog niet voldoende en kondigde, na het succes van de eerste film vorig jaar, al snel een vervolgfilm aan. Is dat niet een beetje te veel van het goede?

Nee, absoluut niet. Sommige mensen zullen aanstoot geven aan de harde grappen over homo’s, mongolen, Brabanders en natuurlijk Friezen maar dit gebeurt zo overdreven dat je wel de humor er van moet inzien. Alle clichés rond de betreffende groepen paseren de revu. Maar ook de eigen groep wordt natuurlijk niet geschuwd. Gabbers waren nog nooit zo aso en leeghoofdig als deze gasten. Als ex-gabber zie ik er zeker de lol van in.

Het budget van Nitro ligt beduidend hoger dan Turbo gezien de special effects en de schaal waarop alles gebeurt. De explosies zien er voor Nederlandse begrippen erg stijlvol uit en wat betreft de zombies: ja dit zijn wel echt zombies! Klasiekie zombies wel te verstaan. Eng word het nergens maar het is wel weer eens fijn om om zombies te kunnen lachen.

0 comments:

Post a Comment

 
//PART 2